Vragen of antwoorden

 
09 januari 2008

Het gaat niet om de antwoorden, maar om de vragen:
http://www.edge.org/questioncenter.html


Werken met ?
Kijk dan bij onze mogelijkheden voor zowel starters als ervaren engineers.


Categorieën: Development


Reacties (2)

 • Rob Vens schreef:

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet goed wist hoe te reageren op jouw reactie. Voor mij was de link erg veelzeggend, en dat hoeft natuurlijk niet voor iedereen te gelden.

  Bij het realiseren van oplossingen zijn wij, en het begin van deze zin illustreert dat alleen maar, teveel gefocust op “oplossingen”. Wat deze mensen op deze site doen is eigenlijk laten zien dat de grote veranderingen die velen van hen hebben weten te realiseren in hun leven het resultaat zijn van het stellen van vragen, en niet zozeer het vinden van antwoorden.

  Wij leren het stellen van vragen heel slecht. Om bijvoorbeeld te begrijpen wat een opdrachtgever wil, schieten wij heel snel in de oplossingen, waardoor van “begrijpen” niet veel terecht komt. Om over onze persoonlijke relaties maar te zwijgen…

  Ook merk je bij het stellen van vragen dat er vaak veel meer, en ook vaak buitengewoon onverwachte, perspectieven zijn van het probleem.

  Jouw reactie was ook een vraag natuurlijk! En ik ben blij te horen dat die authentiek was, ik hoop dat mijn antwoord voor jou meer vragen oplevert.

  Geplaatst op 16 januari 2008 om 15:56 Permalink

 • sorry, wat heeft dit precies met software innovatie te maken?

  Geplaatst op 12 januari 2008 om 9:55 Permalink