Language Café follow up – for the hungry minds

 
27 mei 2008

Gisteravond organiseerde Sogyo een uitstekend bezocht Language Café. De inleiding werd door mij overgoten met een saus van referenties. Voor de hongerige geesten geef ik hier nog een korte referentielijst.

 1. Het boek dat de grondslag vormde van General Semantics is van Alfred Korzybski: Science and Sanity.
 2. Het boek dat de link probeert aan te tonen tussen de uitvinding van taal en mens-zijn is van Terence Deacon: The Symbolic Species.
 3. De boeken van Doris Lessing, en met name de Shikasta serie, met het nawoord in het eerste deel dat voor mij bijna perfect uitlegt wat de betekenis is van science fiction: Doris Lessing: Shikasta.
 4. De archeologe die baanbrekend werk heeft gedaan waardoor ons beeld op onze voorgeschiedenis flink aangepast zou moeten worden, en die nog veel te weinig bekend is ook bij het grote publiek is Marija Gimbutas. Ik heb een hele serie boeken van haar, het meest indrukwekkende is Marija Gimbutas: The Goddesses and Gods of Old Europe: 6500-3500 BC Myths and Cult Images.
 5. De presentatie van Kevin Kelly, over technologie als een nieuwe levensvorm, op ted talks: http://www.ted.com/index.php/talks/view/id/19

Werken met ?
Kijk dan bij onze mogelijkheden voor zowel starters als ervaren engineers.


Categorieën: Development

Tags:


Reactie

 • Ivo Limmen schreef:

  Ik wist niet dat Null-A een afkorting was dit stond voor Non-Aristotelian, leuk om te weten. Ik ben het met je eens dat is een goed boek.
  Overigens zei je die avond dat er geen verschillen bestanden tussen de hersenen van een Indiaan of die van een Chinees, dit is niet helemaal correct: de culturele verschillen maken de hersenen anders.

  Geplaatst op 27 mei 2008 om 12:10 Permalink