Boekje: Modelgedreven Softwareontwikkeling

 
05 oktober 2008

De afgelopen maanden ben ik met een collega, Pieter Joost van de Sande, bezig aan een boekje over softwareontwikkelingsrecepten. Als bijproduct van deze activiteit heb ik ernaast een kort boekje gemaakt over de algehele lijn in softwareontwikkeling zoals wij dat zien.

Een eerste draft van dat boekje is hieronder te downloaden. Ik vraag eenieder die geinteresseerd is het boekje eens door te nemen en eventueel van feedback te voorzien:

– Wat mis je?
– Wat is onduidelijk / te kort door de bocht omschreven?

En hierbij natuurlijk graag algemene opmerkingen / suggesties. Reactie kan hier of eventueel via de email [aboonzaaijer bij sogyo.nl].

modelgedrevensoftwareontwikkeling_2008-10-05

PS: Het boekje is opgemaakt als ‘booklet’, dus printen dubbelzijdig en dubbelvouwen geeft een A5 boekje. Vandaar de ietwat merkwaardige paginanummering.


Werken met ?
Kijk dan bij onze mogelijkheden voor zowel starters als ervaren engineers.


Categorieën: Development


Reacties (3)

 • Ben Verkroost schreef:

  Little feedback in de mail.

  Geplaatst op 10 oktober 2008 om 11:17 Permalink

 • Ivo,
  Wellicht verwarrend inderdaad. Samen met Pieter Joost ben ik inderdaad bezig aan een receptenboekje, echter dit is meer een voorloper daarop.

  Als zodanig is dit totaal anders geschreven zoals je al had opgemerkt :).

  Geplaatst op 09 oktober 2008 om 15:02 Permalink

 • Ivo Limmen schreef:

  Toen ik las dat het een recepten boekje was ben ik meteen gaan kijken. Ik vind deze stijl namelijk erg interessant en bruikbaar. Het is echter geen receptenboek zoals ik ze ken, het is meer een verslag.
  Ik verwelkom het idee ten zeerste. Zelf speel ik ook al geruime tijd met het idee om wat materiaal te ontwikkelen maar dan meer in referentie vorm. Iets wat lijkt op de refcardz lijkt van DZone (http://refcardz.dzone.com/).

  Geplaatst op 07 oktober 2008 om 8:18 Permalink