XNA Intro workshop

 
15 april 2009

Hogeschool InHolland luistert naar haar leerlingen! Op de opleiding Technische informatica van Hogeschool InHolland te Delft wordt binnenkort een project gestart. In dit project moeten studenten een netwerk game maken. Er dienen 4 spelers in twee teams tegen elkaar te kunnen strijden. Hierbij zal team 1 een scheepsconvooi veilig van A naar B leiden, en zal team 2 het convooi proberen aan te vallen. 

XNA is het game framework van Microsoft waarmee games gemaakt kunnen worden voor de Pc, Xbox360 en de mediaspeler Zune.  Leerlingen hadden aangegeven interesse te hebben in XNA als platform voor het uitvoeren van bovenstaand project. Enkele weken hierna had ik de eer om een workshop XNA te verzorgen.

Als introductie op XNA als framework en om een goed idee te krijgen van de workflow en opbouw van code voor een game hebben de studenten een tank game gemaakt. Aan het eind waren er enthousiaste reacties uit de zaal. Ik ben benieuwd naar het resultaat van het XNA project.


Werken met ?
Kijk dan bij onze mogelijkheden voor zowel starters als ervaren engineers.


Categorieën: Development


Reactie

  • Rick schreef:

    Leuke presentatie! Nu nog een spel bedenken om ermee te maken. :-) Heb dit weekend mijn pc als een media center in gebruik genomen, dus het is tijd om er ook eigen dingen voor te maken..

    Geplaatst op 19 april 2009 om 22:17 Permalink