XNA Game Editor

 
08 mei 2009

Om studenten op een effectieve manier lesstof tot zich te laten nemen, moet je ze niet enkel en alleen boven een boek laten hangen. Studenten moeten geprikkeld worden om op verschillende manieren met de lesstof om te gaan. Een interactieve manier om dit te doen is door middel van een serious game. Docent rechten Marc Ketelaars initieerde het ontwikkelen van een game waarmee je het vak rechten op een leuke en makkelijke manier kunt leren. Na een succesvolle pilot was het Lectoraat “Digital World” klaar om de lat wat hoger te leggen. Ze wilden een eigen open source game editor laten ontwikkelen. Hiervoor zijn ze naar Sogyo gestapt.

Sogyo heeft de laatste maanden hard gewerkt aan het bouwen van een game editor bovenop het XNA framework van Microsoft. In de zogenoemde SeriousGameFactory (SGF) is het mogelijk om als niet-programmeur in een aantal stappen een game in elkaar te klikken. De SGF creëert 2,5D games in RPG stijl. Er bestaat echter de mogelijkheid om de basis-game met mini-games uit te breiden (bijv. pong).
Om een indruk te krijgen van de mogelijkheden van de editor bekijkt u onderstaand filmpje. Het programma wordt binnenkort via een open source licentie aangeboden.


Werken met ?
Kijk dan bij onze mogelijkheden voor zowel starters als ervaren engineers.


Categorieën: Development, .Net, Overige talen en platformen

Tags: , , , , , ,