Enquêtes maken met Google Documenten (voor Dummies)

 
09 april 2010

Medewerkers van Sogyo vonden onlangs een enquête over de Sogyo-website in hun virtuele brievenbus. Deze hadden we opgezet om te meten waarom onze collega’s ooit kozen voor Sogyo. Dat is namelijk precies de doelgroep die we op het oog hebben voor een website voor (mogelijk) nieuwe medewerkers: mensen die bij Sogyo willen werken, daar willen we er meer van hebben.
Het opzetten van zo’n enquête bleek uiterst simpel te zijn middels Google Documenten, of Google Docs voor de Engels ingestelden.
Hoe maak je zelf zo’n virtuele vragenlijst?

Het is zo simpel dat ik me haast schaam dat ik er een tutorial voor schrijf. Je hebt hiervoor een Google inlog nodig. Als je die niet hebt, klik dan ever hier.

In het kort:

 • Open een browser naar keuze
 • Ga naar http://docs.google.com
 • Klik ‘Nieuwe maken’ en dan ‘Formulier’:
 • Nieuw formulier aanmaken
 • Maak je enquête
 • Mail de link van je enquête naar je doelgroep
 • Leeg formulier
 • Wacht af
 • Bekijk de resultaten in een Google Documenten Spreadsheet, of laat een mooi overzicht zien met alle gegeven antwoorden
 • Kijk blij

Het enige wat ik nog wat verder zal uitleggen zijn de stappen ‘Maak je enquête’ en ‘Bekijk de resultaten…’

Maak je enquête

Als je zover bent dat je een nieuw formulier hebt aangemaakt zie je meteen twee voorbeeldvragen:

Leeg formulier

Onderin zie je de link naar je enquête al staan (rode pijl). De eerste vraag kun je meteen bewerken. Titel, help-tekst, het spreekt allemaal voor zich. Laten we een meerkeuzevraag maken. Klik dus op ‘Type vraag’ (rood omcirkeld):

Type vraag

Kies ‘Meerkeuze’ en je kunt een meerkeuzevraag maken:

Multiple Choice-vraag

Of een ‘Raster’:

Raster

Als je ‘Overige toevoegen’ kiest kunnen mensen zelf een antwoord invullen. Lijkt me duidelijk. Maar wat opvalt is ‘Ga naar pagina op basis van antwoord’:

Ga naar pagina op basis van antwoord

Hiervoor moet je wel al pagina’s hebben waar je heen kunt. Laten we een nieuwe pagina maken. Kies ‘Item toevoegen’ en dan ‘Pagina-einde’.

Item toevoegen

Dan krijg je het volgende te zien, waar je titel en omschrijving in kunt vullen:

Een nieuwe pagina aanmaken

Nu je een nieuwe pagina hebt kun je de eerste vraag afhankelijk van de keuze van de respondent laten leiden naar die pagina: (Fast forward naar een bijna-klare enquête.)

Ga naar pagina...

Kind kan de was doen. Als je klaar bent met het maken van alle vragen, en het op een goede manier koppelen van antwoorden aan vervolgpagina’s, dan kun je nog een stijl kiezen voor je enquête. De standaardstijl is niet zo bijzonder:

Standaardthema

Maar gelukkig is er een hele galerij met thema’s (klik op ‘Thema: Plain’ in het scherm waar je de enquête kunt bewerken):

Thema's

Als je dan bijvoorbeeld ‘White Flowers’ kiest, dan ziet je enquête er zo uit:

Thema 'White Flowers'

In het menu kun je onder ‘Meer acties’ nog de melding die mensen na het invullen krijgen bewerken. Tevreden? Stuur de link naar je doelgroep en wacht af.

Resultaten bekijken

De resultaten van je enquête vind je in een spreadsheet onder Google Documenten:

Spreadsheet met antwoorden

Ik had het formulier nog geen naam gegeven, vandaar dat er ‘null’ bovenin staat. Maar daar gaat het niet om, je ziet nu netjes per vraag wat er is ingevuld. Alleen niet erg overzichtelijk. Een beter overzicht kun je krijgen door op ‘Formulier (3)’ te drukken en dan ‘Overzicht van reacties weergeven’ te kiezen. De ‘(3)’ slaat hierbij op het aantal ingestuurde enquêtes. Of je kiest ‘Reacties bekijken’ en dan ‘Overzicht’ in het scherm waar je de enquête maakt.

Menu 'Formulier'

En nu wordt het echt leuk:

Visueel overzicht per vraag

Dat is wat we willen! Pie-charts! Procenten! Bar-charts! Grafieken! Want wat is een enquête zonder statistieken? Nu kun jij het ook. (En volgens mij kun je het je digibetische tante ook uitleggen.)

Mocht je het voorbeeld beter willen bekijken (en de vragen invullen), klik dan hier.


Werken met ?
Kijk dan bij onze mogelijkheden voor zowel starters als ervaren engineers.


Categorieën: Professionele vaardigheden

Tags: , , ,


Reacties (62)

 • Iris Spruijt schreef:

  Is er ook een manier om bij een vraag meerdere antwoorden in te kunnen vullen?

  Geplaatst op 27 januari 2015 om 20:09 Permalink

 • Loes schreef:

  Vraagje,

  Voordat we onze enquete formulieren hebben verzonden, hebben we eerst een formulier,zelf ingevuld om te testen of het werkte. Alle antwoorden hebben we toen beantwoordt, met test.
  Nu we de enquete gesloten hebben, hebben we de test regel verwijdert, alleen blijft deze wel staan in het overzicht van de statistieken. Wie weet hoe we deze hieruit kunnen verwijderen.?

  Geplaatst op 20 oktober 2014 om 11:25 Permalink

 • anoniem schreef:

  hoe verwerk je de resultaten? ik heb nu alles in formulier drie maar als ik die kopieer en plak in een word bestand krijg ik niet de grafieken mee.
  kan je de resultaten in een handig documentje krijgen? want heb er ook open vragen in zitten die veel ruimte opnemen.
  graag met spoed help :( want ik moet het volgende week allemaal af hebben en de gene die mij beloofde te helpen is afgehaakt

  Alvast heel erg bedankt!

  Geplaatst op 16 mei 2014 om 8:02 Permalink

 • Anicee schreef:

  Hoihoi,
  ik vroeg me af of iemand weet of en hoe je de vragenlijsten BREDER kunt maken. Als je b.v. een raster (grid) gebruikt en 7 antwoordopties of meer wilt toepassen, dan zijn niet meteen alle opties zichtbaar (alleen met een balkje daaronder krijg je alle te zien). Dat vind ik super onhandig! Weet iemand hier een oplossing voor?

  En zijn de responsen makkelijk over te zetten in SPSS? Weet hier iemand ook iets over?

  Dank, dank, dank alvast!
  Groetjes, Anicee

  Geplaatst op 14 mei 2014 om 8:26 Permalink

 • Maaike schreef:

  Hallo,

  Ik heb een vraagje. Ik heb mijn enquête gemaakt met behulp van Google docs en ik ben nu bezig met de verwerking van de resultaten. Ik zag echter dat een aantal respondenten de enquête niet juist had ingevuld bijvoorbeeld door een vraag in te vullen waar hij/zij alleen op mocht antwoorden indien de vorige vraag met ‘ja’ was beantwoord etc. Ik heb deze resultaten uit de spreadsheet verwijderd. Nu het probleem: de resultaten (grafieken e.d.) wijzigen niet mee met de veranderingen in de spreadsheet. Hoe kan ik dit aanpassen?

  Groetjes

  Geplaatst op 13 mei 2014 om 13:48 Permalink

 • Manon schreef:

  “Kijk blij”

  Geniaal.

  Naast je humor waardeer ik deze post ook om de inhoud. Bedankt!

  Geplaatst op 23 januari 2014 om 15:57 Permalink

 • Janice schreef:

  beste,

  Ik heb een vraagje. Ik heb een enquete gemaakt, maar wanneer ik de link naar desbetreffende personen stuur, zit er rechts bovenin een knopje waar ze de enqeute kunnen bewerken.
  Weten jullie hoe ik deze knop kan uitzetten?

  Alvast bedankt

  Geplaatst op 06 januari 2014 om 14:04 Permalink

  • Manon schreef:

   Hi Janice,
   Ik weet niet of je al antwoord hebt gevonden op je vraag. Het feit dat de personen je enquete kunnen bewerken komt doordat het vinkje aanstaat. Te vinden bij de enquete zelf, onderaan, het laatste vinkje. In het Engels staat er dit: “Allow responders to edit responses after submitting.”
   Hoop dat het niet te laat is!

   Geplaatst op 23 januari 2014 om 16:00 Permalink

   • Janice schreef:

    Hoi Manon,

    Bedankt voor je reactie. Helaas heb ik toch maar verstuurd. Ik heb zojuist gekeken naar het vinkje maar ik kan het echter niet in mijn scherm zien. Thnx any way.

    Een ander vraagje Manon. Weet jij hoe ik kan terugkijken naar wie ik de enquete heb verstuurd? En van wie ik al respons heb ontvangen? Dit om zien van wie ik nog geen antwoord heb gehad, zodat ik enquete nogmaals kan versturen.

    Alvast bedankt,

    Janice

    Geplaatst op 04 februari 2014 om 20:58 Permalink

    • Milou Mehlkop schreef:

     Hoi Janice, heb je ooit uit gevonden hoe je kunt zien wie geantwoord heeft?

     kun je ook zien wie wat geantwoord heeft? of alleen of ze een antwoord hebben gegeven?

     Geplaatst op 25 maart 2014 om 17:25 Permalink

 • Barry schreef:

  Hoi Simon, heldere uitleg.

  Kan ik ook per mail maximaal 1x de enquete laten invullen?

  Geplaatst op 15 november 2013 om 12:25 Permalink

 • Marlon schreef:

  Hallo,

  Ik heb een vraag over het opstellen van de enquete.

  Bij mijn enquete worden vier stellingen gegeven, de respondent moet vervolgens 100 punten over deze vier stellingen verdelen (hierdoor is het totaal dus altijd 100).

  Kan deze vorm ook toegepast worden met google.

  Geplaatst op 16 september 2013 om 13:31 Permalink

 • sanne schreef:

  Hoi Simon,

  Ik heb aan de hand van jouw tips een enquête kunnen maken, heel veel dank daarvoor! Nu loop ik er echter tegenaan dat ik nergens kan zien we wel en wie niet de enquête heeft ingevuld. Omdat het voor mijn onderzoek belangrijk is dat alle ondervraagden ook daadwerkelijk antwoord geven zou ik heel graag ergens een overzichtje hebben waar staat wie mijn enquête wel en niet heeft ingevuld. Kan dat ergens?

  Groetjes Sanne

  Geplaatst op 24 juni 2013 om 11:15 Permalink

  • Milou schreef:

   Hoi Sanne,

   heb je ooit uit gevonden hoe je kunt zien wie geantwoord heeft?

   kun je ook zien wie wat geantwoord heeft? of alleen of ze een antwoord hebben gegeven?

   Geplaatst op 25 maart 2014 om 17:28 Permalink

   • Sanne schreef:

    Hoi Milou,

    Uiteindelijk heb ik het nogal provisorisch opgelost: ik heb een vraag toegevoegd aan de vragenlijst waar mensen hun naam moesten invullen…
    Beter kwam ik er ook niet uit.

    Succes!

    Geplaatst op 25 maart 2014 om 19:31 Permalink

 • Maxime schreef:

  Hoe kan ik alle antwoorden van een respondent bekijken en printen????

  Geplaatst op 28 mei 2013 om 11:51 Permalink

 • Maxime schreef:

  Is het ook mogelijk om een vragenlijst met een andere gmail gebruiker te delen? Zo ja, hoe kan ik dit doen>

  Geplaatst op 28 mei 2013 om 10:06 Permalink

 • Nick schreef:

  Ik heb laatst een enquete gemaakt via http://EnqueteMaken.nu
  Is een erg fijne tool en gewoon gratis.

  Geplaatst op 17 april 2013 om 15:17 Permalink

 • Maikel schreef:

  beste Simon,

  Ik wil graag een enquete opstellen met Google Docs, maar ik zou graag willen weten hoeveel respondenten de enquete maximaal in kunnen vullen? Niet dat ik straks op de helft ineens aan mijn limiet zit.

  Kunt u mij hier meer over vertellen?

  Geplaatst op 25 maart 2013 om 12:24 Permalink

 • Cindy schreef:

  Is het handig om met google docs een schriftelijke enquete te maken. Dus kan ik in dit programma de enquete maken om hem vervolgens uit te printen?

  Geplaatst op 20 maart 2013 om 12:33 Permalink

 • marthe schreef:

  Ik heb een formulier gemaakt en wil graag per antwoordmogelijkheid extra informatie toevoegen. Weet iemand hoe ik dat kan doen?

  Geplaatst op 19 februari 2013 om 13:52 Permalink

 • paul schreef:

  Ik heb een enquête gemaakt, besloot hem de volgende dag af te maken en nog wat aanpassingen aan te brengen. Heb de enquête gesaved. Nu probeer ik het formulier weer te openen maar ik krijg alleen de spreadsheet. Nu kan ik het enquêteformulier in googledoc heropenen om verder te bewerken?

  Geplaatst op 23 januari 2013 om 21:10 Permalink

  • yvonne schreef:

   Via FORM en dan EDIT FORM

   Geplaatst op 07 februari 2013 om 11:50 Permalink

   • paul schreef:

    dank je wel.

    Geplaatst op 07 februari 2013 om 22:45 Permalink

 • Manuel schreef:

  Beste Simon

  Ik heb onlangs een enquête met Google docs opgesteld. Daarin stonden ook een aantal open vragen. Ik de spreadsheet krijg ik de antwoorden op die vragen niet te zien en wanneer ik klik op “reacties bekijken” dan krijg ik enkel de antwoorden op die open vragen van de eerste respondenten te zien. Weet jij hoe dat verder moet?

  Geplaatst op 28 november 2012 om 19:07 Permalink

  • yvonne schreef:

   Ik heb hetzelfde probleem. Heb jij dit op kunnen lossen?

   Geplaatst op 07 februari 2013 om 11:51 Permalink

 • Demi schreef:

  Beste Simon,

  Is het ook mogelijk om bij een meerkeuzevraag de ondervraagden te laten kiezen uit afbeeldingen? Zo, ja hoe doe je dat?

  Geplaatst op 08 november 2012 om 19:05 Permalink

 • Ellen schreef:

  Ik heb zojuist een enquête formulier gemaakt in Google docs.
  Nu vraag ik me één ding af. Kan iemand die mijn vragenlijst krijgt deze meerdere malen invullen? Ik heb dit namelijk getest en ik de vragen onbeperkt invullen. Dat kan natuurlijk foutieve meetgegevens opleveren. Weet iemand hier iets van?

  Geplaatst op 18 oktober 2012 om 15:30 Permalink

  • Leo schreef:

   Ellen,
   Heb jij hiervoor een oplossing gevonden?
   mvgr Leo

   Geplaatst op 10 februari 2014 om 8:36 Permalink

 • Bart schreef:

  Hoi,

  Bedankt voor de heldere uitleg. Ik heb alleen nog 1 vraagje. Bij je allerlaatste stap, de resultaten bekijken krijg ik per vraag een ander soort uiting van de resultaten. Bij de ene een grafiek, de andere een rondje, een diagram, etc. Kan ik dit per vraag ook aan mijn voorkeur aanpassen? Dus soort weergave, kleur, etc. Ik hoor het graag.

  Bart

  Geplaatst op 04 oktober 2012 om 13:55 Permalink

  • Simon Klees schreef:

   Volgens mij wel, ja. Probeer het anders eens uit; het is snel te testen en te zien.

   Geplaatst op 04 oktober 2012 om 14:14 Permalink

 • Laurens Smit schreef:

  Ik zie dat het draadje nog steeds actief is! Dan mijn vraag:
  Ik ben bezig met een enquete waarbij ik meervoudige antwoorden wil laten geven bij de meerkeuze-optie waarbij daarna de vervolgvragen worden afgehandeld, voor alleen die opties die door de respondent worden aangevinkt. Ik ontdek dat bij de meerkeuzevraag slechts 1 keuze is toegestaan. Weet iemand hiervoor een oplossing? Alvast bedankt voor het meedenken.
  Laurens.

  Geplaatst op 22 augustus 2012 om 13:41 Permalink

  • Simon Klees schreef:

   Ik weet het niet zeker, maar ik dacht dat je ook kon kiezen voor een ‘checkbox-list’ of zoiets. Of bedoel je dat niet?

   Geplaatst op 04 oktober 2012 om 14:15 Permalink

 • Ron schreef:

  Hoi,

  Hoe kan ik de overzicht van de resultaten (de tabellen met grafieken en pie-chards) downloaden? bijvoorbeeld in een PDF?

  Geplaatst op 26 juli 2012 om 14:42 Permalink

  • Simon Klees schreef:

   Je krijgt de resultaten als Google spreadsheet (=Google’s variant op Excel). Als dat niet is wat je bedoelt, kijk dan even in de Help van Google zelf: http://support.google.com/docs/bin/answer.py?hl=nl&answer=87809

   Geplaatst op 26 juli 2012 om 14:48 Permalink

   • Ron schreef:

    Dank u voor de snelle antwoord! :)

    Geplaatst op 26 juli 2012 om 15:47 Permalink

    • Simon Klees schreef:

     Graag gedaan en succes!

     Geplaatst op 26 juli 2012 om 15:49 Permalink

 • graddie meijer schreef:

  kun je de antwoorden op de enquete ook in zijn geheel of per vraag/inzender afdrukken?

  Geplaatst op 09 juni 2012 om 13:53 Permalink

  • Simon Klees schreef:

   Ja dat kan via Excel of Google Dcos. De antwoorden komen terecht in de Google-variant van Excel.

   Geplaatst op 09 juni 2012 om 13:59 Permalink

   • graddie meijer schreef:

    KUnt u uitleggen hoe ik dat moet doen?

    Geplaatst op 09 juni 2012 om 15:12 Permalink

    • Simon Klees schreef:

     http://support.google.com/docs/bin/answer.py?hl=nl&answer=87809

     Geplaatst op 09 juni 2012 om 15:51 Permalink

     • Simon Klees schreef:

      Rechtsboven staat een knop met ‘Reacties bekijken’ en vervolgens kun je daar ‘Spreadsheet’ kiezen. Dan zie je per ingevulde enquete alle gegeven antwoorden.

      Geplaatst op 10 juni 2012 om 12:50 Permalink

     • Graddie schreef:

      Ik bedoel niet het formulier, maar de ingezonden antwoorden. Ik krijg met geen mogelijkheid een print van alle antwoorden en al helemaal niet per ingezonden formulier of per vraag. Het enige wat ik kan produceren is een pdf met onleesbaar kleine antwoorden.

      Geplaatst op 10 juni 2012 om 12:39 Permalink

 • Tim schreef:

  Hoi Simon,

  Kan je tekst ook vet gedrukt maken in een tekstveld?

  Alvast bedankt voor je reactie

  Groeten Tim

  Geplaatst op 01 november 2011 om 10:42 Permalink

 • Tim schreef:

  Beste Simon,

  Heel erg bedankt voor de duidelijke uitleg! Ik loop alleen tegen iets aan en ik hoop dat jij me verder kunt helpen.

  Ik zoek naar de mogelijkheid dat er een toelichting gegeven kan worden op het antwoord. Dus iemand geeft als antwoord “nee” en kan dan een vakje waar hij dit kan toelichten. Het lukt me nu alleen door een aparte vraag aan te maken en die “toelichting” te noemen. Dit vind ik qua lay-out alleen niet wenselijk.

  Alvast bedankt!

  Groetjes Tim

  Geplaatst op 26 oktober 2011 om 16:26 Permalink

  • Simon Klees schreef:

   Hoi Tim,

   Volgens mij is er geen ‘conditionele’ manier om extra informatie te vragen (dus dat er pas een extra veld verschijnt als je ‘nee’ kiest).
   Misschien dat die mogelijkheid er wel in zit, maar dat ik het niet weet. Dan zou je het hier nog kunnen vragen: http://www.google.com/support/forum/p/docs/ask .

   Veel succes met het verwerken van de resultaten! :-)

   Groeten, Simon

   Geplaatst op 26 oktober 2011 om 16:34 Permalink

   • Tim schreef:

    Hoi Simon,

    Bedankt voor je reactie. Het zou ook prima zijn als de respondent sowieso een toelichting kan geven of het nou ja of nee is. Maar ik zal inderdaad is kijken of ik verder kom met de link waarnaar je verwijst.

    Groeten Tim

    Geplaatst op 27 oktober 2011 om 16:01 Permalink

 • Simon Klees schreef:

  Dag Nico,

  Volgens mij moet dat gewoon kunnen zonder Google-account. Hier staat wat help-informatie: https://docs.google.com/support/bin/answer.py?hl=nl&answer=37579&topic=1360911 en hier kun je je vraag stellen aan Google zelf: http://www.google.com/support/forum/signup?hl=nl&url=%2Fsupport%2Fforum%2Fp%2Fdocs%2Fask%3Fhl%3Dnl

  Het is namelijk al een tijdje geleden dat ik deze tutorial schreef, en ik ben zelf niet helemaal meer op de hoogte van alle (nieuwe) mogelijkheden.

  Succes!

  Groet, Simon

  Geplaatst op 11 oktober 2011 om 9:40 Permalink

 • Nico schreef:

  Hallo Simon,

  Laatst heb ik een enquete via Google Docs opgesteld. Nou stuurde ik de enquete naar een collega van mij, maar hij kreeg het aanmeldscherm van Google te zien. Kunnen alleen mensen die een Google account hebben de enquete invullen?
  Ik ga de enquetes namelijk naar bedrijven over heel de wereld sturen. Het is dus goed mogelijk dat verschillende “invullers” geen Google account hebben. Hoe los ik dit op?

  Bij voorbaat dank,

  Nico

  Geplaatst op 11 oktober 2011 om 9:22 Permalink

  • Bart schreef:

   “Laatst heb ik een enquete via Google Docs opgesteld. Nou stuurde ik de enquete naar een collega van mij, maar hij kreeg het aanmeldscherm van Google te zien. Kunnen alleen mensen die een Google account hebben de enquete invullen?
   Ik ga de enquetes namelijk naar bedrijven over heel de wereld sturen. Het is dus goed mogelijk dat verschillende “invullers” geen Google account hebben. Hoe los ik dit op?”

   ik heb hetzelfde probleem als Nico, maar mij lukt het niet.. ook niet met de uitleg van Simon Klees! zou iemand mij hiermee kunnen helpen?

   Bij voorbaat dank,

   Geplaatst op 03 oktober 2014 om 10:48 Permalink

   • annemieke schreef:

    Ik loop tegen hetzelfde probleem aan. Nu lees ik hierboven dat het is opgelost? kun je uitleggen hoe? want ik wil niet dat mensen moeten inloggen voordat ze onze enquete kunnen invullen. Alvast bedankt voor je reactie.

    Geplaatst op 10 oktober 2014 om 10:25 Permalink

  • Nico schreef:

   Het is al gelukt!

   Geplaatst op 11 oktober 2011 om 9:42 Permalink

   • Simon Klees schreef:

    Mooi zo, dus het kan inderdaad.

    Geplaatst op 11 oktober 2011 om 9:44 Permalink

 • Robert schreef:

  Beste Simon,

  Is het ook mogelijk om een formulier een inlogcode te geven zodat je in de hand kunt houden wie wel en wie niet het formulier/de enquete kan invullen? Hoor graag van je. Alvast hartelijk dank voor je reactie.

  Geplaatst op 04 juli 2011 om 13:37 Permalink

 • Dieteke schreef:

  Hi Simon,

  Kun je hiermee ook anonieme enquetes afnemen?

  Ben benieuwd, groetjes Dieteke

  Geplaatst op 07 juni 2011 om 12:50 Permalink

  • Simon Klees schreef:

   Volgens mij wel, Dieteke. De layout van Google Docs is inmiddels enigszins veranderd, maar het werkt grotendeels nog hetzelfde.

   Geplaatst op 07 juni 2011 om 13:41 Permalink

 • Simon Klees schreef:

  Beste Annemiek,

  Volgens mij kan dat niet. Je krijgt alleen een spreadsheet met alle antwoorden per vraag, of een overzicht met grafieken van wat er is ingevuld.

  Op zich zijn dit duidelijke overzichten, dus ik hoop dat je daarmee genoeg uit de voeten kunt.

  Vriendelijke groet, Simon

  Geplaatst op 05 augustus 2010 om 10:35 Permalink

 • annemiek schreef:

  weet jij of je de enquete ook in de originele vorm kunt laten terugmailen? want het is niet prettig op een spreadsheet. tevens wilde ik dat de invuller de enquete ook kan bewaren in een dossier.
  (heb er 1 gemaakt als formulier dat leerlingen invullen na het maken van een opdracht, zij moeten dit formulier bewaren in een dossier)

  hopelijk heb jij een oplossing..

  groet, Annemiek

  Geplaatst op 04 augustus 2010 om 17:34 Permalink

 • Geert schreef:

  Wist niet dat ’t zo makkelijk was! Leuk om te lezen :-)

  Geplaatst op 09 april 2010 om 10:46 Permalink

  • Simon Klees schreef:

   Nou he. Een post maken op software-innovators.nl (met screenshots etc.) is meer werk. :-)

   Geplaatst op 09 april 2010 om 10:48 Permalink

   • Goede morgen Simon,

    Dank voor de tiop en perfecte uitleg. Ben ondertussen een enquete formulier aan het proberen te bouwen voor ons Rent a Dongle bedrijf in de Algarve Portugal

    Groet uit Algarve Portugal

    Geplaatst op 01 mei 2011 om 12:06 Permalink

Trackback & Pingback (1)

 1. Van Vervolg onderzoek « paulakleppendicht op 22 maart 2012 at 16:28

  […] (klik hier). Op 2 april vullen de leerlingen eerst een enquête in, die ik heb gemaakt in google docs. Daarna leg ik de leerlingen uit wat wij gaan doen en geef ik hen toegang tot de wiki. Zij maken […]