TDD_should_be_fun().Again()

 
15 november 2010

De serious game waarin je begeleid wordt in test-driven design (TDD) heeft nu een nieuwe versie, met meerdere games. Op dit moment moet je nog steeds een google account hebben om er gebruik van te kunnen maken: http://sogyotdd.appspot.com/ (let op: niet een google apps account!). Je kunt wel even een kijkje nemen zonder in te loggen en een google account is snel gemaakt..

Nieuwe game: maak een robot!
Daan van Berkel (@daanvberkel1980) heeft een hele nieuwe game geschreven met 10 testen, waarvoor je een robot moet maken die instructies op kan volgen. Leuk idee Daan, bedankt daarvoor! Ik hoop dat er snel mooie implementaties bedacht worden.

Uiteraard programmeer je nog steeds in Python. Je begint met 1 test. Maak een implementatie (in het textarea of je favoriete editor) en stuur deze op ter test. Als alle testen slagen, dan krijg je vervolgens een nieuwe test erbij om te implementeren.  Totdat ze allemaal slagen.

Ga je gang, laat horen wat je ervan vindt en of je ergens tegenaan loopt. Bonuspunten krijg je voor:

– Mooie nieuwe testen om toe te voegen na test numero 10
– Een nieuwe game (een hele nieuwe set aan testen).

Stuur me even een e-mail of tweet (@rvdarend) als een nieuwe game hebt of wilt maken, dan maak ik hem aan en zorg ik ervoor dat je je testen eraan kunt koppelen. Extra testen voor de game van Daan kun je ook aan me sturen, hieronder plaatsen bij de reacties of direct aan Daan opsturen.

Veel python/puzzel/programmeer/test plezier!


Werken met ?
Kijk dan bij onze mogelijkheden voor zowel starters als ervaren engineers.


Categorieën: Architectuur, Development, Professionele vaardigheden

Tags: , , , , , ,


Reacties (7)

 • Simon, gefeliciteerd!

  Geplaatst op 02 december 2010 om 17:05 Permalink

 • Simon heeft het spel inmiddels opgelost, dus het is te doen!

  Hij had er 50 pogingen voor nodig, een heel respectabel aantal. Maar er zijn er vast wel die dat sneller kunnen.. :-)

  Geplaatst op 02 december 2010 om 17:05 Permalink

 • Ok puzzelaars, nog even doorzetten, Ik heb nog niemand (behalve de schrijver) voorbij de vier testen zien komen. Is het te moeilijk? Mist er een aanwijzing?

  Geplaatst op 18 november 2010 om 22:49 Permalink

  • Ik blijf zelf hangen op het moment dat ik def execute(self) probeer aan te maken (wat wel nodig is voor de test.
   Ik denk dat mijn python kennis daar wel eens debet aan kan zijn.

   Geplaatst op 22 november 2010 om 13:23 Permalink

   • De bedoeling van execute is dat het net geladen “programma” wordt uitgevoerd. Het programma, dat door de load methode wordt geladen, kent de volgende betekenis
    F : voer Forward uit
    L : voer Left uit
    R : voer Right uit

    En dan nu een hint: Probeer het programma op te breken in stapjes

    Geplaatst op 22 november 2010 om 14:40 Permalink

    • Zodra ik in welke code dan ook de functie ‘def execute(self):’ probeer toe te voegen, gaat het mis, die stappen zijn heus het probleem niet.
     Als ik de functie ‘def bla(self)’ noem, is er geen probleem, maar kom ik alleen niet door stap vijf heen. Noem ik de functie weer ‘execute’ dan faalt alles (dus ook stappen 1 t/m 4)

     Geplaatst op 22 november 2010 om 14:48 Permalink

     • Ah.. ik denk dat ik een idee heb.

      De code wordt op de server uitgevoerd. Om hacking te voorkomen worden een aantal statements eruit gefilterd. Onder andere ‘exec’.
      Ik zal deze (primitieve, ik geef het toe) beveiliging iets geavanceerder moeten maken.

      Sorry voor het oponthoud. Ik laat het weten wanneer deze bug verholpen is!

      Geplaatst op 22 november 2010 om 15:40 Permalink