Cross-origin development

 
30 juli 2012

HTML in combinatie met JavaScript is populair om apps mee te ontwikkelen. Het draait immers op praktisch elk apparaat. De afgelopen dagen zijn we druk bezig met een HTML5-applicatie die middels Phonegap op mobiele apparaten moet gaan draaien. Met Phonegap kun je namelijk HTML5 in een native app bakken, zodat je mensen niet naar een mobiele website hoeft te sturen.
Alleen liepen we tegen een vervelend probleem aan. Je mag niet zomaar vanuit Javascript calls doen naar een server om daar code op te halen. Na een hoop uitzoekwerk bleek de oplossing hier te staan.
In IIS is een crossdomain.xml of een clientaccesspolicy.xml niet genoeg, je moet in de Web.config binnen de system.webServer-tags de volgende code toevoegen:
<httpProtocol>
<customHeaders>
<add name="Access-Control-Allow-Origin" value="*" />
</customHeaders>
</httpProtocol>

Hopelijk helpt dit jou ook. Happy devving!


Werken met ?
Kijk dan bij onze mogelijkheden voor zowel starters als ervaren engineers.


Categorieën: Development

Tags: ,


Reactie

  • Simon Klees schreef:

    Mocht je calls willen doen naar bijvoorbeeld file:///c/file.js, dan moet je --access-allow-file-access-from-files toevoegen aan de opstartlink van Chrome. In Windows 7: rechtsklik op Chrome in je startbalk, rechtsklik op Google Chrome, kies Properties, voeg bij Target bovenstaand argument toe. OK, opnieuw opstarten en presto!

    Geplaatst op 30 juli 2012 om 14:34 Permalink