Java project server

Al een tijdje ben ik bezig met het opzetten een java svn/trac/continuous integration server, kortom een project server. Met de feestdagen had ik een paar dagen vrij en heb ik m’n mac mini (G4) uit de kast gehaald en ben aan de slag gegaan. Hierbij een samenvatting voor wie ook iets dergelijk wil ondernemen.

Het totale pakket omvat de volgende onderdelen:

  1. Een basis installatie van Debian Etch;
  2. Een installatie van Apache2 met SSL en auth-pgsql;
  3. Subversion met mod-svn;
  4. Trac met mod-python;
  5. Java 5, Tomcat 5.5 en mod-jk;
  6. Hudson en plugins als continuous integration engine;

Ik heb ook een aantal alternatieven bekeken. Waar die interessant zijn, laat ik ze kort de revue passeren en geef ik aan waarom ik voor een bepaalde oplossing gekozen heb.