Herbruikbare Parameteriseerbare Adapters

Tijdens cursussen en seminars gaat het vaak over hoe koppelingen tussen het domein en de service tot stand komen. Meestal worden in deze context generieke parameteriseerbare adapters genoemd. Voor veel mensen blijft dit concept echter nog een beetje vaag. Hierom hebben we besloten het adapter framework wat we hiervoor gebruiken publiek beschikbaar te stellen.


Onderstaand de link naar het framework inclusief het mancala voorbeeld.

Sogyo Adapter Framework versie 1.0.2

Het voorbeeld geeft een duidelijk beeld hoe de verschillende adapters gebruikt kunnen worden om verschillende componenten op een losse manier aan elkaar te koppelen.
Het framework is voor iedereen vrij te gebruiken. Mocht je besluiten om het in een project te gebruiken, dan zou ik alleen willen vragen of je je ervaringen wil delen in de reacties op deze post of anders via de mail (rwolter@sogyo.nl). We zijn namelijk erg geïnteresseerd in het functioneren van het framework bij andere projecten.