Bookmarks

Een overzicht van interessante websites voor Open Source software.

Ik maak gebruik van Google Bookmarks zodat ik overal en altijd bij mijn bookmarks kan. Deze lijst met bookmarks is aardig groot geworden (896 op het moment van schrijven). Het leek mij wel zo handig om eens twee tags uit mijn collectie met anderen te delen.
Dit is overigens niet bedoeld als een compleet overzicht. Ik internet veel maar pretendeer niet alles gezien te hebben.

Open Source communities
Continuent
Bij deze community is het project Sequoia begonnen. Sequoia was vroeger bekend onder de naam C-JDBC. Software voor database clustering. Alles wat op deze website te vinden heeft te maken met databases.
Edgewall
Bekend van het project Trac. Op Edgewall kom je alleen Python projecten tegen.
Jasperforge
Deze community website is opgezet door JasperSoft.com, de eigenaar hiervan is bekend geworden door het project JasperReports. JasperReports is rapportage software geschreven in Java. De community heeft zijn focus business intelligence en Java.
Javaforge
Community site voor Java projecten.
LibreSource
Community site voor het bouwen van community software.
Novell Forge
De community site van Novell. Er staat hier een grote hoeveelheid aan open source software geschreven in verschillende talen waaronder o.a. C#, C++, Java, etc. Relatief veel .NET projecten voor een Linux geörienteerde website. Dit komt omdat Novell de sponsor is achter de ontwikkeling van Mono (.NET voor Linux).
ObjectWeb
Een bekende community website dat voornamelijk Java projecten bevat. Bekend van o.a. JOnAS, Lomboz, Enhydra (XMLC & Barracuda) en ASM.
Osjava
Zoals de naam al suggereert: een community voor Java projecten.
OpenSymphony
Bekend van Java projecten als: SiteMesh, WebWork, Quartz, OSCache en OGNL. Community site gericht op Enterprise Java software.
Java.net
De Java community site opgezet door Sun Microsystems. Vele Sun Java onderdelen zijn hier te vinden zoals JINI, JXTA en nog veel meer.
Polarion
Deze community die door Polarion onderhouden wordt richt zich op SubVersion en tooling er omheen.
GNU
De community website van GNU. Iedereen kan hier een project starten zolang het maar echt Open Source is: GPL.
SourceForge
De enige echte. De community website voor Open Source software. SourceForge is overigens ook community software management software die te koop is. SourceForge, Slashdot, Freshmeat, ThinkGeek en Linux zijn allemaal van dezelfde groep mensen.
Apache
Een community website die gericht is op Open Source software. De community is begonnen met Apache HTTP project maar host tegenwoordig een grote hoeveelheid aan software waarvan een groot gedeelte is geschreven in Java.
Codehaus
Community website dat gericht is op software voor bedrijven. Projecten die hier ondergebracht zijn moeten qua licentie bedrijfsvriendelijk zijn.
Google Code
Een redelijk nieuwe speler in de Open Source community websites maar wel meteen een speler van formaat. Bevat allerlei projecten geschreven in allerlei talen.
CodeProject
Community site waar voornamelijk .NET projecten te vinden zijn.
Tigris
Een community die zich voornamelijk richt op software voor developers. Bekend van o.a. SubVersion, Subclipse en TurtoiseSVN.
CodePlex
De Open Source community website van Microsoft. Alles .NET.
GForge
Dit is een recursieve website: het is een community website voor het bouwen van community websites. Dus als je een community wilt starten: hier beginnen.

Open Source directories
Java Source
Groot overzicht van Java Open Source projecten.
C# Source
Een mooi overzicht van Open Source software voor het .NET platform, van dezelfde mensen die de website hierboven ook hebben gebouwd.
Manageability
Een blog die een grote lijst van Java Open Source projecten bijhoud.