Open Space

Twee weken geleden was ik op de open space code dag en dat is me erg bevallen. Mede-bezoekers met veel eigen inzicht en ervaring, allemaal ontwikkelaars van huis uit en stevige discussies over allerhande onderwerpen (zelf veel over DDD). Met de mogelijkheid om een proof-of-concept in elkaar te draaien, samen, met de beamer erbij. Of een whiteboard erbij om wat te tekenen, wat je wilt. Er staat eigenlijk niets vast. Dat is dan ook de kern van het concept, het is bedacht door iemand die het opviel dat hij de interessantste discussies had en het meeste leerde tijdens de koffiepauzes van meer mainstream conferenties. Dus als je het leuk vindt om met anderen van gedachten te wisselen over software ontwikkeling, maar minder zin hebt in een dag sessies bezoeken en alleen maar luisteren naar een (standaard-) verhaal, dan is een open space dag iets voor jou.

Hieronder heb ik het enthousiaste verhaal van een mede-devnologist geplaatst, dat bevat alle informatie die je nodig hebt om een indruk te krijgen van de open space dag die Devnology binnenkort organiseert, zodat je ook de kans hebt om erbij te zijn.

Open Space bijeenkomst

Een hele zaterdag met mede-enthousiastelingen praten over software ontwikkeling, welke geek wil dat nu niet? Devnology biedt op zaterdag 4 juli de uitgelezen mogelijkheid om te leren van elkaar. Ben jij gepassioneerd over het ontwikkelen van software, en vind je het leuk hierover van gedachten te wisselen met mensen die deze passie delen? Dan is dit event voor jou. We verwachten een divers gezelschap, of je uit de Ruby hoek komt, meer met Java of .Net doet, of misschien enthousiast bent over functionele talen of DSL’s – iedereen is welkom op Devnology events.

Open Space Technology

Een Agile manier om bijeen te komen, dat is waar Open Space voor staat. Het is een manier om bijeenkomsten van een hoge mate van interactie en zelf-organisatie te voorzien. In plaats van de hele inhoud van het event van tevoren vast te stellen – de waterval methode – stellen we de inhoud aan het begin van de bijeenkomst vast. Dit gebeurt door de bezoekers zelf. Bezoekers kunnen zelf sessie voorstellen, onderwerpen aan dragen voor discussie of bijvoorbeeld graag hun ervaringen uit willen wisselen met andere bezoekers. Doordat bezoekers de agenda bepalen sluit deze altijd aan bij de verwachtingen en wensen van de bezoekers en is de organisatie van de bijeenkomst niet meer dan het bieden van een goed raamwerk. De agenda staat overigens niet vast, over de gehele duur van de bijeenkomst zijn er momenten waarop sessies aan de agenda worden toegevoegd, gewijzigd, samengevoegd of verwijderd. Op deze manier blijft de agenda altijd synchroon met de wensen van de bezoeker.

Aanmelden

Op de website van Devnology vind je de aanmeldingspagina voor dit event: Open Space.