Internet: lange termijn geheugen

Het Internet is een lange termijn geheugen. Dit heeft zijn voordelen en zijn nadelen. Vandaag werd mij dat weer goed duidelijk.

Als je een keer iets verkeerds uit op Internet dan blijft het er nog lang staan. Langer dan je had gehoopt. Dit kan uiteraard tegen je werken. Uitingen op Internet worden soms gekopieerd door anderen, opgeslagen in een cache (Google’s cache bijvoorbeeld) of ergens in een archief bewaard.

Toch heeft dit lange termijn geheugen ook zijn voordelen. Sommige informatie is handig om te bewaren. Als het dan verloren gaat door bijvoorbeeld een kapotte harde schijf (of CD-ROM in mijn geval) kan het zijn dat het ergens nog op Internet staat.

Ik wist dat ooit een keer op een nieuwsgroep een vraag (en later ook een antwoord) geplaatst had over het configureren van log4net in code.

Even zoeken met Google en voila!

Zoals te zien is: de post is uit 2005. Ik moest mijn code iets aanpassen om het te laten werken met de laatste versie van Log4net. Gelukkig hoef ik het niet helemaal opnieuw uit te zoeken.