wk voetbalpool webapp: dag 22

De nieuwe versie van de back-end is op de testserver neergezet, en inderdaad: …er is nog meer werk aan de winkel. Christa en Anatoly waren een beetje aan het testen, en binnen de kortste keren was hij weer over de rooie. Het probleem lijkt (shame on me!) toch in de AggregatedStatusUpdateViewActors te liggen. Tijd om hem uit te breiden met wat extra interne state, zodat er nog minder events heen en weer gestuurd hoeven te worden. Na elke statusupdate wordt zo’n AggregatedStatusUpdateViewActor’s state in de database gezet, en na een paar kleine tests bleek hij voor een ervan al op versie 1270 te zitten. Toch wel wat veel…

Simon had in zijn eerdere WK/EK-pools ook een ‘virtuele stand’ zitten, die hij er eigenlijk dit keer ook wel in wil hebben. Na wat overleg over wat dat ding dan precies moet gaan doen gaat Jan-Willem hiermee aan de slag. Christa en Anatoly zijn nu bezig met het front-end te tweaken. Later vandaag gaat Simon zich met de styling van het front-end bezighouden, en daar zijn ze alvast op aan het voorsorteren zodat dat werk wat vereenvoudigd wordt. Daarnaast zijn er nog wat kleinere tweaks en andere functionaliteiten die nog ingebouwd worden. Ze hebben inmiddels wel hier en daar wat raar gedrag voorbij zien komen; zoals buttons die verschijnen en ook weer automatisch verdwijnen al naar gelang de asynchrone ajax-responses vanuit het back-end in een bepaalde volgorde binnenkomen. Maar er zijn ook andere dingen waarvan het nog niet helemaal duidelijk is of dat aan het front-end, het back-end, of misschien ook aan browser caching ligt. Dat zullen we nog moeten uitzoeken, en natuurlijk ook oplossen.

Verder verloopt na het inloggen je WKPoolSession-cookie niet meer na precies 15 minuten, maar wordt de ‘timeout’ elke keer verlengd als je een request doet. Doordat we de URL afvangen en zelf afhandelen was de normale Lift-structuur daarvoor (een Scala Object met de veelzeggende naam ‘S’) niet werkzaam – althans, hij zou normaliter alle binnenkomende cookies moeten bevatten, maar helaas… en hoe je vervolgens een extra cookie in je response stopt is ook niet 1-2-3 geregeld.

Tegen half vier moet ik ervandoor; op dat moment is de status update wel in een toestand dat’ie meer gegevens bijhoudt en compileert – maar nog niet goed (genoeg) lijkt te werken. Nou hebben Tomcat en CouchDB ook zo hun kuren – maar ik vrees dat de fout toch bij mij ligt. Dus een flinke berg logging ingebouwd. Morgen maar eens testen en (waarschijnlijk vooral) de gegenereerde logs uitpluizen.

En daarmee wordt het half vier, en op de status updates na is alles wel.