wk voetbalpool webapp: dag 24

Vandaag is er relatief weinig nieuws te melden. We zijn sowieso maar met weinig man: geen Ralf, geen Rick, geen Christa, en Rikkert is dus sowieso niet meer bij het project betrokken. Simon is vandaag nog bezig met de styling van de website. Waar we eerst een website hadden met een authentieke begin-jaren-90-look (zwarte letters op een lichtgrijze achtergrond) ziet het er nu modern, professioneel, en een stuk gelikter uit.

Anatoly is bezig geweest met het omzetten van landcodes die uit het backend komen, om te zetten naar landnamen – en andersom, zodat je als gebruiker niet hoeft te raden wie er meespelen in de wedstrijd CMR-SVK. Verder heeft hij de polling van verschillende views wat teruggeschroefd – je hoeft bijvoorbeeld niet elke 10 seconden te checken of er nieuwe wedstrijduitslagen zijn. De errorview die sinds maandag in het back-end zit, is nu ook op het front-end te zien, zodat gebruikers het nu ook te weten kunnen komen als er dingen zijn misgegaan. En verder heeft hij vooral veel tijd besteed aan het afstrepen van kleine tweaks van het lijstje van Christa.

Jan-Willem heeft zich ondertussen flink kwaad gemaakt op de mobiele webapplicatie, en aan het eind van de dag zit alle functionaliteit die al in de Android-applicatie zat, ook in zijn mobiele versie. Weliswaar nog met eenzelfde jaren-90-look, maar ook daarvoor hebben we Simon. Ikzelf ben tenslotte nog aan het sleutelen geweest met de Android-applicatie. Sinds Simon vandaag heeft achterhaald hoe je met een HTC G1-telefoon op ons interne WiFi-netwerk terechtkan, heb ik de applicatie ook ‘live’ op mijn telefoon kunnen draaien. Dat kon sowieso al, maar omdat de centrale testserver binnen het Sogyo-domein hangt, en normaliter niet van buitenaf te benaderen is (behalve dus via bijv. dat WiFi-netwerk) kwam ik tot nog toe met mijn telefoon niet verder dan het inlogschermpje dat we in de applicatie hebben ingebouwd.

Maar nu kan ik de hele applicatie draaien, en nu wil ik meer… dus vandaag heb ik een groot deel van de dag besteed aan iets wat helemaal niet de bedoeling was, maar eigenlijk toch ook gewoon niet kan ontbreken in onze applicatie: het kunnen invullen van voorspellingen van een wedstrijd. Nou kom ik uit een .Net/Visual Studio-omgeving, dus heeft eclipse af en toe nog wel verrassingen en irritaties in petto, zit het android-framework net wat anders in elkaar dan ik van .Net gewend ben, mist Java soms net een aantal handigheidjes die ik in C# veel gebruikte, en bovendien is de scherm-designer van de android-plugin ronduit spartaans – maar toch houd ik mezelf voor dat het eindresultaat van een dagje ploeteren er allemaal nog best redelijk uitziet en nog min-of-meer functioneel is ook.

En daarmee wordt het half zes, en alles is wel.