wk voetbalpool webapp: dag 30

Vanaf vandaag krijg je op http://www.wkpoolmanager.nl/ zelf al de hele website te zien. Eerder ging dat nog niet helemaal lekker omdat / doorverwees naar een pad dat ook intern al als een subdirectory aanwezig was – hetgeen ervoor zorgde dat sommige resources niet correct doorverwezen werden, omdat de server dacht dat het al een doorverwijzing wàs. En ook de android-applicatie is te downloaden; zie http://www.wkpoolmanager.nl/android voor instructies. We zijn nog bezig voor de Android Market, maar dat zou ook niet al te veel moeite meer moeten zijn. De mobiele website laat nog even op zich wachten; we moeten nog een cookie bijprogrammeren waarin wordt bijgehouden welke versie van de website de gebruiker wil zien.

Het back-end krijgt bij de volgende deployment ook de mogelijkheid om groepen te verwijderen; daarvoor moet nog een front-end view worden bijgebouwd. Het mail-probleem is inmiddels wel opgelost, dus mensen die een groep aanmaken (of zich aanmelden, of iets anders doen waarvoor ze mail zouden moeten krijgen) krijgen nu mail. Hopelijk krijgen we niet teveel last van spam…?

Verder zijn aan de voorkant nog wat verbeteringen aangebracht. Het scherm wordt nu niet meer helemaal geblokkeerd met een soort modaal venster zolang de website wacht op data; dat bleek nogal lastig, vooral op plekken waarbij er iets misging en de blokkering helemaal niet meer werd opgeheven. Maar van die plekken zijn er inmiddels ook alweer een aantal aangepakt.

En zijn er vandaag, natuurlijk ook om te testen, een aantal gebruikers aangemaakt; er zijn een aantal groepen, bijna alle wedstrijden zijn ingevoerd, de fonts werken nu zoals het hoort; mails worden dus nu verstuurd, en de verwijzing vanaf wkpoolmanager.nl is dus ook geregeld. Daarmee zijn de belangrijkste pijnpunten van vrijdag alweer opgelost. We zijn er nog niet helemaal, maar we ruiken de stal!

En daarmee werd het haf zes, en alles was wel.