TDD_should_be_fun()

In een zoektocht naar een serious game waar je als ontwikkelaar ook iets van leert, heb ik een kleine game op de AppEngine gebouwd waarin je begeleid wordt in test-driven design (TDD). Op dit moment moet je een google account hebben om er gebruik van te kunnen maken: http://sogyotdd.appspot.com/ (let op: niet een google apps account!)

Er staat nu een eenvoudig voorbeeld  met een aantal tests voor een bloemenwinkel. In Python. Je begint met 1 test. Maak een implementatie (in het textarea of je favoriete editor) en stuur deze op ter test. Als alle testen slagen, dan krijg je vervolgens een nieuwe test erbij om te implementeren. Er zijn er nu 7.

Ga je gang, laat horen wat je ervan vindt en of je ergens tegenaan loopt. Bonuspunten krijg je voor:

– Mooie nieuwe testen om toe te voegen na test numero 7
– Een nieuwe game (een hele nieuwe set aan testen). Als je die aanlevert (stuur me even een  en het ziet er enigszins ok uit, dan zal ik hem online zetten, met jouw naam erbij. 🙂

Stuur me even een e-mail of tweet (@rvdarend) als een game hebt, dan regelen we wel dat die online komt. Extra testen kun je ook aan me sturen of hieronder plaatsen bij de reacties.

Veel python/puzzel/programmeer/test plezier!