Nabeschouwing seminar 30 september: Cor Baars over Enterprise Software engineering

“Over Business – IT Alignment, Composite Application Development en Enterprise Software Engineering” was de titel van het seminar dat Cor Baars op 30 september jl. bij Sogyo heeft verzorgd.

In deze in mijn optiek zeer geslaagde avond heeft Cor zijn kubusvormige business-it alignmentmodel uit de doeken gedaan. Het interessante aan dit model is dat het met zijn 64 cellen een enerzijds erg fijnmazig model biedt voor diverse onderdelen van een grote organisatie, maar anderzijds voor eenieder die zijn plek in de kubus bepaalt wel heel duidelijke handvatten over hoe te interacteren met zijn omgeving.

Vervolgens is hij doorgegaan op het gebied dat we aanduiden als “enterprise software engineering” hetgeen hij heeft uitgelegd aan de hand van de metafoor van het wokrestaurant. Door uit een beperkte set van standaardingrediënten gemakkelijk een combinatie te kunnen maken kunnen wok-koks snel en efficiënt tot effectieve applicaties komein in een grote organisatie. Voorwaarde is wel dat deze set aan standaardingrediënten, ofwel ontwikkeld door back-end engineers of ingekocht, aanwezig is in de organisatie. Ook daarvoor heeft Cor diverse handvatten gegeven.

De deelnemers die geïnteresseerd zijn in het ontvangen van de slides van dit seminar roep ik bij deze op om mij even een mailtje te sturen, dan komen ze eraan.