Front End Friday

De mensheid is te verdelen in twee groepen: zij die mensen in twee groepen verdelen, en zij die dat niet doen. IT’ers zijn een ander slag volk. Die kun je grofweg indelen in back-enders en front-enders. Een back-ender wordt van binnen warm van mappings, adapters, stored procedures, ingenieuze SQL-query’s en lange klassennamen.

Een applicatie is af als alle ellende die gebruikers (enge wezens!) invoeren, netjes wordt gevalideerd en in de krochten van The Cloud verdwijnt. Nu is dat wat overtrokken natuurlijk, maar de typische back-ender krijgt koud zweet van front-end. Sommige noemen het zelfs magisch. En dat is het uiteraard ook!

Aangezien Sogyo een back-endbolwerk is, waar steeds vaker vragen ontstaan over user interfaces, heeft het ons (front-enders Kevin van Ruitenbeek en Simon Klees) behaagd om van onze wolk af te dalen en hulp te bieden. Op Software Innovators zul je de komende tijd posts voorbij zien komen over allerlei front-endgerelateerde zaken. Dit gaan we doen onder de noemer ‘Front End Friday’. Heb je zelf een vraag, stuur dan een uil en we zullen je helpen.