Sogyo Masters of Java

Elk jaar wordt er een Masters of Java competitie georganiseerd waarbij de beste Java programmeurs van het land het tegen elkaar opnemen om de titel ‘Masters of Java’ te bemachtigen en natuurlijk eeuwige roem te vergaren. Dit jaar vind het event plaats op zaterdag 23 november 2013 en wel in Amersfoort van 10.30 tot 16.30. Voor meer informatie zie: http://www.nljug.org/events/event/30/masters-of-java.html.

Ook dit jaar wil Sogyo een sterke afvaardiging sturen naar deze strijd. Ter voorbereiding van dit event is er op vrijdagmiddag, 8 november, een Sogyo Masters of Java georganiseerd waarbij de beste programmeurs van Sogyo het tegen elkaar opnamen. Zes enthousiaste teams hadden zich ingeschreven en stonden te trappelen om te beginnen. Onze collega Ralf Wolter heeft een viertal interessante en uitdagende opdrachten uitgekozen om in de wedstrijd te gebruiken.

Nadat iedereen zich geïnstalleerd had kon de strijd losbarsten. De eerste opdracht was een opwarmertje en had als doel te wennen aan de software en aan de opdrachten. Het was meteen duidelijk dat iedereen een ander ontwikkel stijl hanteerden. Je zag dat teams eerst gingen overleggen terwijl andere teams meteen aan het tikken geslagen waren. Het duurde ook niet lang voordat de eerste team hun oplossing konden submitten en de eerste scores werden neergezet. De toon was gezet en iedereen keek uit naar de volgende opdrachten. Soms liepen de frustraties hoog op wanneer het niet lukte, maar ook vaak een zucht van opluchting als de oplossing ingeleverd was.

Aan het einde van dag kwam team JL (Joost de Jong en Leon Bunschoten) als winnaar voor de dag. Met een eervolle vermelding voor het team van Remco Gubbels. Hij was het enig lid van zijn team en werd knap tweede. Dit belooft wat voor zaterdag 23 november.

Een superleuke middag met soms wat frustratie als het niet lukte, kwam hiermee tot zijn eind. Hieronder nog een aantal sfeer impressie van de strijd.