Uitleg Social Tools

Op de pagina waar je net vandaan komt staan onderstaande knoppen: Stemknoppen voor Nederlandse social news & bookmark sites zoals NUjij, eKudos en MSN Reporter

Social news sites – Deel je stem
Toelichting: Op social news sites kan iedereen door te stemmen een bijdrage leveren aan de populariteit van een website of artikel. Alleen de meest populaire artikelen halen de voorpagina en kunnen dan rekenen op een forse toestroom van nieuwsgierige lezers. Jouw stem kan hierbij nèt het verschil maken! Aarzel dus niet en steun de auteur van het artikel waar je net vandaan kwam met je stem?

Plaatsen/stemmen op NUjij NUjij.nl is in korte tijd de meest gebruikte social news site van Nederland geworden. Populaire artikelen krijgen er vaak vele honderden extra bezoekers.
Plaatsen/stemmen op eKudos eKudos is een zéér populaire Nederlandse social news site met een erg actieve gebruikersgroep. Ook hier levert de voorpagina honderden bezoekers op.
Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Je hoeft op MSN Reporter niet in te loggen om te stemmen. Hierdoor is stemmen weliswaar laagdrempelig, maar helaas ook fraudegevoelig.
Plaatsen/stemmen op Digg Internationaal stemmen kan via Digg. Op deze Amerikaanse site komen Nederlandstalige artikelen niet snel op de voorpagina.

Social bookmarking – Deel je favorieten
Toelichting: Op social bookmarking sites deel je je favoriete sites en bladwijzers met anderen. Door je favoriete sites te voorzien van ‘tags’ kun je markeringen aanbrengen die structuur geeft aan je verzamelde sites. Andere personen kunnen van deze structuur weer dankbaar gebruikmaken wanneer zij zoeken naar een bepaald onderwerp.

Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg het artikel toe aan de meest gebruikte internationale social bookmarking site Del.ico.us en deel het op eenvoudige wijze met anderen.
Voeg toe aan je favorieten op Technorati Voeg toe aan je Technorati-favorieten. Deze optie voor Technorati-favorieten wordt waarschijnlijk alleen gebruikt door andere bloggers.
Voeg toe aan je Google bladwijzers Maak een online bladwijzer met Google Bookmarks. Vervolgens kun je je favoriete websites en artikelen op iedere PC weer terugvinden.

Social tools – Verzend naar anderen

Abonneer je op de RSS-feed van de site Abonneer je op de RSS-feed van software innovators.
Maak een notitie op deze pagina met Fleck Je kunt de pagina met Fleck annoteren en die annotatie vervolgens mailen naar iemand of er in je blog naar linken. Probeer het gewoon eens…
Verstuur deze pagina per e-mail Met deze knop kun je de pagina direct e-mailen naar bekenden. Hiervoor wordt de mailservice van Feedburner eenmalig gebruikt.

Dank aan Henri van den Hoof van Marketingland.nl voor de WordPress plugin.